AC Engineer Solar

Functieomschrijving

Ben jij toe aan een nieuwe technische uitdaging als AC Engineer? Wil jij helpen om Nederland verder te verduurzamen, bij een duurzaam en dynamisch bedrijf als KiesZon? Heb jij al met zonne-installaties aan de AC-zijde gewerkt? Reageer dan nu!


Wat ga jij doen?
Als AC Engineer Solar ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van de AC-zijde van zonne-installaties voor. Het tracé van omvormer tot en met het inkoopstation is helemaal jouw domein. Je gebruikt creativiteit en bedenkt het meest efficiënte ontwerp. Je maakt onderdeel uit van een klant specifiek projectteam bestaande uit een accountmanager, projectleider, uitvoerder en DC-engineer. Samen met hen, onze klanten en netbeheerders werk je aan voorlopige én detail onderwerpen, steeds project specifiek en afgestemd op de situatie.

Wanneer alle ontwerptekeningen gereed zijn en de klant akkoord is, kan de realisatie van de zonne-installatie beginnen. Ook in deze fase blijf je betrokken gedurende de bouw van de installatie, zodat eventuele wijzigingen tijdens de werkzaamheden direct verwerkt kunnen worden. Je bent tevens vraagbaak voor de projectleider en installateurs voor specialistische vragen over o.a. ontwerp en uitvoering.

Je bent technisch verantwoordelijk voor de veiligheid en bedrijfszekerheid van de betreffende installatie. Alle relevante eisen en normen zijn jouw bekend. Tevens zorg je dat de zonne-installatie aangesloten kan worden op de netaansluiting van de klant. Je voert hierbij ter plaatse controles uit op de installatie en beoordeelt en rapporteert over technische mogelijkheden en risico’s.

​Je adviseert in overleg met de Manager Operations/Teamleider Engineers over alle aspecten van de zonne-installatieprojecten. Je ontwikkelt nieuwe, betere, efficiëntere en kostenbesparende technische oplossingen tijdens de engineering van de zonne-installaties.

Functievereisten

Wie ben jij?
Jij bent iemand die enthousiast wordt van het ontwerpen van kwalitatief hoogwaardige AC systemen en zonne-installaties. Je hebt kennis van dit soort systemen en problemen worden door jou direct omgezet in oplossingen. Je hebt een relevante opleiding op HBO of WO niveau. Daarnaast heb je bij voorkeur minimaal drie jaar ervaring met het ontwerpen van zonne-installaties aan de AC-zijde. Vanwege regelmatige klantbezoeken, spreek je goed Nederlands.


Verder ben je:

 • Bekend met het werken in Autocad en/of Sketch-up;
 • In het bezit van NEN3140;
 • Iemand die kennis heeft van de NEN1010;
 • Bereid om te reizen voor klantbezoeken door heel Nederland;
 • Flexibel: Iemand die snel kan schakelen en tegelijkertijd de kwaliteit van zijn werk hoog kan houden;
 • Oplossingsgericht: je zoekt buiten de gebaande paden naar oplossingen en helpt anderen hierbij;
 • Een echte teamspeler: je werkt graag samen aan een goed commercieel resultaat met je team;
 • Resultaatgericht: je bent praktisch, initiatiefrijk, zelfverzekerd en denkt in mogelijkheden.


Wat bieden wij jou?

KiesZon kenmerkt zich door een informele werksfeer, relatief jonge collega’s en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Daarnaast bieden wij:

 • Marktconform salaris;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Keuzebudget van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. een 40-urige werkweek;
 • Pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • Telefoon en laptop;
 • Kansen om te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Werkzaam zijn in het hart van de energietransitie;
 • Ruim 140 enthousiaste collega’s.


Ben jij de juiste kandidaat?

Bij KiesZon heb je de mogelijkheid om écht een verschil te maken bij het versnellen van de transitie naar een duurzame(re) samenleving. Als we tegelijkertijd kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling met ruimte voor eigen inbreng en vooral ook werkplezier, dan komen we met z’n allen verder. Heb jij wat er nodig is om ons team aan te vullen?

Zie jij jezelf als AC Engineer Solar bij een duurzaam en dynamisch bedrijf als KiesZon en wil je graag een bijdrage leveren aan de energietransitie? Voldoe je aan wat we hierboven schetsen? Dan zien we jouw uitgebreide motivatie en CV graag zo snel mogelijk tegemoet.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Bernadine Dirks via bernadine.dirks@kieszon.nl of 06 124 311 45.

Tijdens de sollicitatie procedure bieden wij ook de mogelijkheid voor een (online) overleg met een van onze engineers.


Aan de recruiters en detacheerders: We hebben deze vacature zelf uitgezet bij onze bestaande partners. Mochten we assistentie nodig hebben dan weten we jullie te vinden.