AFAS Beheerder

Functieomschrijving

Ben jij sterk in procesmatig denken en ben je analytisch? Wil jij aan de slag met functioneel applicatiebeheer in een dynamische omgeving? Vind jij het een uitdaging om bij te dragen aan het verder professionaliseren van onze IT-afdeling? Wij zoeken een Functioneel Applicatiebeheerder.


Jouw Functie

Als Functioneel Applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor de functionele inrichting van onze CRM en ERP-applicaties. Je zorgt ervoor dat de applicaties onze processen zo optimaal mogelijk ondersteunen.

Hiervoor heb je regelmatig contact met je collega’s van verschillende organisatieniveaus, waaronder de afdelingen sales, operations en service. Samen met hen stel je requirements op om de processen te stroomlijnen. Hierbij houd je rekening met de integraties en koppelingen met andere applicaties.

Je signaleert onregelmatigheden en verbetermogelijkheden. Je initieert en coördineert wijzigingen om systemen te verbeteren en continuïteit te waarborgen op de korte en lange termijn.

Deze requirements bespreek je vervolgens met je IT-collega’s zodat de vertaalslag gemaakt kan worden naar het technisch ontwerp. In geval van storingen ga je samen met je collega’s aan de slag om de storingen zo spoedig mogelijk op te lossen.

Verder zorg jij er ook voor dat je collega’s uit de business de applicaties op de juiste wijze weten te gebruiken en stel je indien nodig gebruikershandleidingen op.

KiesZon groeit hard en zet in op standaardisatie en verdere professionalisering. Continu verbeteren staat hoog in het vaandel. Ook hier draag jij je steentje bij. Er is ruimte voor eigen inbreng en verbetervoorstellen. Samen met je collega’s zorg je voor een steeds efficiënter en toekomstbestendig IT-landschap.

Functievereisten

Wie zijn wij?

KiesZon bestaat sinds 2009 en realiseert door heel Nederland zonnestroomsystemen. Dat doen wij voor de zakelijke markt, woningcorporaties en voor huizenbezitters (particulieren). Kwaliteit en veilig werken zijn voor ons het allerbelangrijkst. Een sterk en enthousiast team met vakkundige mensen ontwikkelt, financiert, realiseert en onderhoudt de zonnestroomsystemen.

Jouw team

De rol van Functioneel Applicatiebeheerder valt in onze kakelverse IT-afdeling. Deze jonge afdeling bestaat inmiddels uit vier hele toffe collega’s met ieder eigen expertises. Jouw werkzaamheden betreffen met name het beheren en ondersteunen van de applicaties voor de businessunit B2C.


Jouw profiel

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau in een relevante richting zoals bijvoorbeeld (technische) bedrijfskunde of een andere relevante opleiding. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke rol. Je hebt zowel kennis van CRM als ERP-systemen, Microsoft Dynamics en/of AFAS is een pré. Je hebt een hoog conceptueel vermogen en kennis van data-modelering.

Je bent bij voorkeur beschikbaar voor 40 uur per week.

Verder ben je:

 • Klantgericht en flexibel: je kan snel schakelen en tegelijk de kwaliteit van je werk hoog houden
 • Besluitvaardig: je grijpt vlot in wanneer de situatie hierom vraagt
 • Een echte teamplayer: je werkt graag samen aan een goed resultaat met je team
 • Resultaatgericht: je bent praktisch, initiatiefrijk, zelfverzekerd en denkt in mogelijkheden
 • Communicatief sterk: je weet complexe materie begrijpelijk uit te leggen


Wat bieden we jou?

In de rol van Functioneel Applicatiebeheerder bieden wij de volgende voorwaarden:

 • Marktconform salaris;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Keuzebudget van 8,33% van je jaarsalaris;
 • Pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • Telefoon en laptop;
 • Kansen om te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Werkzaam zijn in het hart van de energietransitie;
 • Ruim 100 enthousiaste collega’s.


Ben jij de juiste kandidaat?

Bij KiesZon heb je de mogelijkheid om écht een verschil te maken bij het versnellen van de transitie naar een duurzame(re) samenleving. Als we tegelijkertijd kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling met ruimte voor eigen inbreng en vooral ook werkplezier dan komen we met z’n allen verder. Heb jij wat er nodig is om ons team aan te vullen? Wil jij met ons meegroeien? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!
Heb je vragen? Neem dan contact op met Bernadine Dirks op 06 124 311 45 of bernadine.dirks@kieszon.nl

Aan de recruiters en detacheerders: We pakken deze vacature zelf op of zetten deze uit bij onze bestaande partners. Mochten we assistentie nodig hebben dan weten we jullie te vinden.