Overslaan naar content

Bedrijfsjurist

HybrideRosmalen, Noord-Brabant, Nederland€ 4.107 - € 5.868 per maandLegal

Functieomschrijving

Ben jij als bedrijfsjurist klaar voor een veelzijdige rol binnen een branche die volop in beweging is? Zoek dan niet verder en bouw mee aan de toekomst van smart energy solutions bij KiesZon. Zien we je in Rosmalen?


Hier krijg jij positieve energie van

 • Een uitdagende bedrijfsjuridische functie waarin je in nauw contact staat met de business en bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van KiesZon.
 • Een organisatie waarin je gezien wordt en je betrokken collega’s hebt die (technische) kennis en ervaring combineren met een enorme passie voor de energietransitie.
 • Collega’s die je zeker kunt beschrijven als klantgerichte denkers en doeners.


Dit ga je doen als bedrijfsjurist

Jij adviseert en ondersteunt verschillende teams op alle rechtsgebieden die belangrijk zijn voor KiesZon. Denk hierbij aan het verbintenissen- en ondernemingsrecht, maar bijvoorbeeld ook het huurrecht. Je speelt een belangrijke rol bij het beoordelen, opstellen en onderhandelen over diverse commerciële contracten. Je bent aanspreekpunt voor de business bij geschillen en biedt proactief ondersteuning bij onder meer aanbestedingstrajecten.


Vanuit jouw juridische rol lever je een positieve bijdragen aan het efficiënter maken van interne processen. Je vormt en bewaakt de juridische standaard. Zo maak je o.a. een vertaling van de praktijk naar de verdere ontwikkeling van standaardcontracten, zoals EPC-, O&M- en leaseovereenkomsten, zowel voor KiesZon als haar zusteronderneming Everday. Kortom, een uitdagende functie voor een breed georiënteerde bedrijfsjurist.


Jouw uitdagingen:

 • Jij bent de go-to-person voor uiteenlopende juridische vragen vanuit de business, veelal “ad hoc”. Dit maakt de rol divers en dynamisch, maar soms ook hectisch. Het beheren van meerdere prioriteiten, aanbrengen van focus en behalen van deadlines zijn dan ook belangrijke uitdagingen.
 • Standaardovereenkomsten van (potentiële) klanten, partners en leveranciers beoordeel je niet enkel op hun (juridische) risico’s, maar ook op beheersbaarheid.
 • Je bewaakt de juridische standaarden van KiesZon en zorgt voor de ontwikkeling en het onderhoud van het contractbeheer, inclusief de bijbehorende interne procedures.


Samen impact maken

Bij KiesZon werk je in de praktijk vanuit Rosmalen nauw samen met één senior jurist. Daarnaast maak je deel uit van het team Legal & Compliance binnen Greenchoice. Dit team bestaat momenteel uit 6 enthousiaste medewerkers, waarvan het merendeel werkzaam is in Rotterdam. Samen met deze collega’s en de business werken we aan de volgende stap in de solar revolutie. We zijn positief-kritisch, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en werken oplossingsgericht.


Bij KiesZon zijn we wie we zijn. We willen dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt, niet ondanks, maar dankzij onze verschillen. Juist omdat we allemaal anders zijn, komen we tot de beste oplossingen. Hier doet het ertoe wie je bent. Jouw gender, geloof, overtuigingen, kledingstijl, leeftijd en thuissituatie maken jou wie je bent. We streven naar een inclusieve cultuur waarin diversiteit en gelijkwaardigheid net zo vanzelfsprekend is als duurzaamheid. We vinden elkaar in ons gemeenschappelijke doel: samen slimme keuzes maken.


Dit vindt Timon, Bedrijfsjurist, het leukste aan zijn baan: “De energie branche is volop in ontwikkeling, zeker op het gebied van smart energy solutions. Dit maakt dat ik verder mag kijken dan gebaande paden en actief deelneem in nieuwe samenwerkingen en proposities.”


Hiermee laten we jouw energie branden

 • Een bruto maandsalaris van € 4.107,- tot € 5.868,-, op basis van een 40-urige werkweek en 8% vakantietoeslag. De senior schaal loopt van € 4.766,- tot € 6.809,- op basis van een 40-urige werkweek en is een schaal waar wij ook over kunnen praten.
 • Een bonusregeling van maximaal twee bruto maandsalarissen per jaar.
 • Een contract voor bepaalde tijd om elkaar eerst goed te leren kennen. Als we goed bij elkaar passen, zetten we dit graag om in een langdurige samenwerking. In de vorm van een vast contract.
 • Een individueel keuzebudget van 8,33% van je bruto jaarsalaris waarmee je zelf keuzes kunt maken in arbeidsvoorwaarden. Zo kun je dit bedrag laten uitbetalen of bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen. Je kunt (een deel van) het bedrag ook schenken aan een goed doel via onze samenwerking met The Social Handshake.
 • 25 vakantiedagen als je fulltime werkt.
 • Diversiteit en inclusiviteit is belangrijk voor ons, ruil daarom gerust officiële culturele en religieuze feestdagen om voor dagen die beter aansluiten bij jouw achtergrond.
 • Een reiskosten- of kilometervergoeding om je reiskosten te dekken.
 • Een aantrekkelijke fietsregeling waarbij je tot €750 van de kostprijs van je fiets vergoed krijgt als je ook regelmatig de fiets neemt.
 • Een pensioenverzekering via Zwitserleven, waarvoor jij als werknemer maar een kleine bijdrage levert, en een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse.
 • Personeelskorting op de levering van stroom en bosbeschermend gas van Greenchoice.
 • Volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, onder meer door trainingen via onze Greenhouse Academy. Ook hebben we een aantrekkelijke studiekostenregeling voor ontwikkelactiviteiten buiten de deur.
 • Een hybride werkcultuur. Om het thuiswerken zo prettig mogelijk te maken, krijg je een telefoon, laptop, monitor, toetsenbord, muis en eventueel een dockingstation in bruikleen.
 • Aandacht voor jouw gezondheid. Zo is er een paar keer per week vers fruit, kun je iedere zes weken naar een bedrijfsmasseur en bieden we faciliteiten om jouw energiebalans op peil te houden zoals een tafeltennistafel.
 • Allerlei sportieve, creatieve en toffe activiteiten zoals een familiedag, fietstochten en proeverijen.

En heb jij iets nodig om het werk voor jou mogelijk te maken? Laat het ons weten. We denken graag met je mee. Ook is het mogelijk om je werkplek naar jouw situatie aan te passen en kunnen we je voorzien in specifieke software.

Vereisten

Jij bent onze positieve energie
Hoe hectisch het werk ook kan zijn, jij bent flexibel waar mogelijk en vasthoudend waar nodig. Met dank aan jouw communicatieve vaardigheden weet je adviezen op adequate wijze over te brengen op collega’s. Je werkt graag pragmatisch en hebt een professionele houding.


Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde wo master Nederlands recht en minimaal 3 jaar werkervaring. Het liefst heb je deze ervaring opgedaan als advocaat of bedrijfsjurist.
 • Aantoonbare ervaring met het opstellen van commerciële contracten.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift.


Solliciteer en kies voor zon!
Enthousiast over deze baan? Reageer via de sollicitatiebutton. Als we een match zien, maken we graag zo snel mogelijk kennis. We wachten dus niet op de uiterlijke reactiedatum met het uitnodigen van kandidaten. Heb je nog vragen over de functie of de sollicitatie- en selectieprocedure? Mail dan naar timon.klaseboer@kieszon.nl.


Directe acquisitie wordt niet gewaardeerd. We hebben een interne recruiter on the job, wat maakt dat we niet opzoek zijn naar nieuwe recruitment partners. Timon staat absoluut klaar voor jou als sollicitant, maar als accountmanager of recruiter hoef je geen reactie te verwachten.


Zo ziet het sollicitatieproces eruit

 • Reageer via de sollicitatiebutton. En vul je sollicitatie aan met CV en (korte) motivatie.
 • Je ontvangt binnen 10 dagen een reactie.
 • Zien we een match? Dan maken we eerst telefonisch kennis met je.
 • Vervolgens zijn er twee gesprekken. Eerst ga je in gesprek met Timon Klaseboer, Bedrijfsjurist, en een collega uit de business. In het tweede gesprek spreek je Roland Voogt, Manager Legal & Compliance, en Lorraine Hendriks, HR Adviseur.
 • Krijgen we energie van elkaar? Dan verwelkomen we je graag in ons zonnige hart.

of