Commercieel Manager B2C

Functieomschrijving

Heb jij ervaring met het aansturen van een salesafdeling? Heb jij een warm netwerk in de bouw, zoals bij projectontwikkelaars, architecten of verenigingen van huiseigenaren; dat je kunt inzetten en verder kunt (laten) uitwerken?  Ben jij een echte peoplemanager en wil jij ook bijdragen aan de verduurzaming van Nederland? Wij hebben een vacature voor een Commercieel Manager B2C.


Jouw Functie

Als Commercieel Manager B2C ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van commercieel succes van de afdeling B2C. Hiervoor volg en analyseer je externe ontwikkelingen en breng je kansen en bedreigingen in kaart.
Je vertaalt overall salestargets naar de verschillende klantteams en geeft sturing aan de realisatie. Je bent verantwoordelijk voor het vergroten van het productaanbod en ontwikkelen van “new business” en voor (regievoering over) aanbestedingstrajecten. Vanuit jouw netwerk ga je op zoek naar nieuwe kanalen en afzetmogelijkheden, die je samen met het team gaat onderzoeken en bewerken.

Als echte peoplemanager geef je leiding aan de complete salesteam voor de B2C unit; je biedt begeleiding en ondersteuning voor de persoonlijke- en teamontwikkeling.
Je stelt de begroting en het budget voor het eigen team op, legt deze ter goedkeuring voor aan de Business unit manager B2C. Ook beheer en bewaak je het budget van het team, je onderneemt actie bij dreigende tekorten en/ of overschotten.
Natuurlijk zorg je ook voor de uitvoering van het commerciële beleid, je delegeert naar betrokken medewerkers, je bewaakt de uitvoering en stuurt zo nodig bij. Je neemt deel aan het MT B2C en informeert en adviseert m.b.t. de commerciële resultaten en ontwikkelingen.

Als laatste ben jij verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van de gehele procesgang van jouw afdeling. Hiervoor signaleer je afwijkingen/ knelpunten in de operationele gang van zaken, je zorgt dat deze worden opgelost en doet (indien nodig) verbetervoorstellen.

Functievereisten

Wie zijn wij?

KiesZon bestaat sinds 2009 en realiseert door heel Nederland zonnestroomsystemen. Dat doen wij voor de zakelijke markt, woningcorporaties en voor huizenbezitters (particulieren). Kwaliteit en veilig werken zijn voor ons het allerbelangrijkst. Een sterk en enthousiast team met vakkundige mensen ontwikkelt, financiert, realiseert en onderhoudt de zonnestroomsystemen.


Jouw team

De Commercieel Manager B2C rapporteert aan de Business Unit Manager B2C en is onderdeel van het MT B2C van KiesZon.

De Commercieel Manager B2C geeft hiërarchisch leiding aan het team Sales & Channelmanagement B2C (direct ca 5 medewerkers).

Jouw profiel


Om succesvol te zijn als Commercieel Manager B2C heb je een HBO+ werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring met het aansturen van een salesafdeling in een B2C omgeving. Je beschikt over goede peoplemanagement skills. Daarnaast heb je ruime commerciële ervaring in de bouwwereld en ben je als geen ander in staat om nieuwe kanalen en markten succesvol te bewerken.


Je bent bij voorkeur beschikbaar voor 40 uur per week.

Verder ben je:

 • Analytisch: je bent in staat om verbanden te leggen
 • Een teamplayer: je werkt graag samen aan een goed resultaat met je team
 • Resultaatgericht: je bent praktisch, initiatiefrijk, zelfverzekerd en denkt in mogelijkheden
 • Ondernemend: je signaleert kansen en bent in staat deze uit te werken
 • Een echte leider: Je zorgt er voor dat jouw team succesvol is


Wat bieden we jou?

Wij waarderen jouw kwaliteiten en daarom kun jij dit van ons verwachten:

 • Marktconform salaris;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Keuzebudget ter waarde van 1 maandsalaris;
 • Pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • Lease auto, Telefoon en laptop;
 • Kansen om te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Werkzaam zijn in het hart van de energietransitie;
 • Ruim 140 enthousiaste collega’s.


Ben jij de juiste kandidaat?
Bij KiesZon heb je de mogelijkheid om écht een verschil te maken bij het versnellen van de transitie naar een duurzame(re) samenleving. Als we tegelijkertijd kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling met ruimte voor eigen inbreng en vooral ook werkplezier dan komen we met z’n allen verder. Heb jij wat er nodig is om ons team aan te vullen? Wil jij met ons meegroeien? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!
Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met Bernadine Dirks (Recruiter) op 06 214 311 45

A
an de recruiters en detacheerders: We pakken deze vacature zelf op of zetten deze uit bij onze bestaande partners. Mochten we assistentie nodig hebben dan weten we jullie te vinden.