DC Engineer Solar

Functieomschrijving

Heb jij een elektrotechnische opleiding en ervaring met DC engineering binnen de solar? Wil jij bijdragen aan het verduurzamen van Nederland? Voel jij je thuis in een dynamische, sterk groeiende organisatie? Ben jij een teamspeler en heb je veiligheid op nummer 1 staan? Wij hebben een vacature voor een DC Engineer!


Jouw Functie

Als DC-Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp aan de DC-kant van onze zonne-installaties voor zakelijke klanten van KiesZon. Jij bent verantwoordelijk voor het complete ontwerp tot en met de omvormers. Afstemming met constructeurs en leveranciers om te komen tot de beste systemen behoort tot je dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarnaast nauw samen met je collega’s uit het project team, onze klanten en netbeheerders. Je werkt aan voorlopige én detail onderwerpen, steeds project specifiek en afgestemd op de situatie.


Wanneer alle ontwerptekeningen gereed zijn en de klant akkoord is, kan de realisatie van de zonne-installatie beginnen. Ook in deze fase blijf je betrokken gedurende de bouw van de installatie, zodat eventuele wijzigingen tijdens de werkzaamheden direct verwerkt worden. Je bent tevens vraagbaak voor de projectleiders en installateurs voor specialistische vragen over o.a. het ontwerp en uitvoering.

​Je adviseert in overleg met de Projectmanager over alle aspecten van de zonnestroominstallatieprojecten. Je ontwikkelt nieuwe, betere, efficiëntere en kostenbesparende technische oplossingen tijdens de engineering van de zonnestroominstallaties.

Functievereisten

Wie zijn wij?

KiesZon bestaat sinds 2009 en realiseert door heel Nederland zonnestroomsystemen. Dat doen wij voor de zakelijke markt, woningcorporaties en voor huizenbezitters (particulieren). Kwaliteit en veilig werken zijn voor ons het allerbelangrijkst. Een sterk en enthousiast team met vakkundige mensen ontwikkelt, financiert, realiseert en onderhoudt de zonnestroomsystemen.

Jouw team

Operations B2B is verantwoordelijk voor alle zonnestroomprojecten voor de grootzakelijke markt. Je maakt onderdeel uit van onze projectteams bestaande uit accountmanagers, projectleiders, uitvoerders en engineers.


Jouw profiel

Jij bent iemand die enthousiast wordt van het ontwerpen van kwalitatief hoogwaardige zonnestroominstallaties. Je hebt kennis van dit soort systemen en problemen worden door jou direct omgezet in oplossingen. Je hebt een relevante opleiding op HBO of WO niveau. Daarnaast heb je bij voorkeur minimaal drie jaar ervaring met het ontwerpen van zonnestroominstallaties en spreek je goed Nederlands.

Verder ben je:

 • Bekend met het werken in Autocad en/of Sketch-up;
 • Iemand die kennis heeft van de NEN1010
 • Bereid om te reizen voor klantbezoeken door heel Nederland.
 • Flexibel: Iemand die snel kan schakelen en tegelijkertijd de kwaliteit van zijn werk hoog kan houden.
 • Oplossingsgericht: je zoekt buiten de gebaande paden naar oplossingen en helpt anderen hierbij.
 • Een echte teamspeler: je werkt graag samen aan een goed commercieel resultaat met je team
 • Resultaatgericht: je bent praktisch, initiatiefrijk, zelfverzekerd en denkt in mogelijkheden


Wat bieden we jou?
KiesZon kenmerkt zich door een informele werksfeer, relatief jonge collega’s en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. In de rol van DC Engineer bieden wij de volgende voorwaarden:

 • Marktconform salaris;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Keuzebudget van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. een 40-urige werkweek;
 • Pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • Telefoon en laptop;
 • Kansen om te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Werkzaam zijn in het hart van de energietransitie;
 • Ruim 140 enthousiaste collega’s.


Ben jij de juiste kandidaat?
Bij KiesZon heb je de mogelijkheid om écht een verschil te maken bij het versnellen van de transitie naar een duurzame(re) samenleving. Als we tegelijkertijd kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling met ruimte voor eigen inbreng en vooral ook werkplezier dan komen we met z’n allen verder. Heb jij wat er nodig is om ons team aan te vullen? Wil jij met ons meegroeien?

Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!
Voor vragen kun je contact opnemen met Bernadine Dirks (Recruiter) via Whatsapp (06 124 311 45) of mail (bernadine.dirks@kieszon.nl). Ik sta je graag te woord!

Aan de recruiters en detacheerders: We pakken deze vacature zelf op of zetten deze uit bij onze bestaande partners. Mochten we assistentie nodig hebben dan weten we jullie te vinden.