Senior Accountmanager New Business

Functieomschrijving

Als jij aan onze solar revolutie wilt bijdragen door niet te praten maar te doen, sterk bent in het signaleren van kansen, partijen kunt verbinden en beschikt over een uitstekend commercieel inzicht, dan ben jij de Accountmanager New Business die wij zoeken!


Wat ga jij doen?

In de functie Accountmanager New Business onderhoudt en bouw je aan sterke relaties met vastgoedpartijen, beleggers, bouwers, huurders van zakelijke panden, netbeheerders en onze partners.

Je signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en je bent in staat om deze te vertalen naar nieuwe solar projecten en slimme proposities. Daardoor help je KiesZon te innoveren. Dit alles in een snel veranderende markt.


Je stelt markt- en accountplannen op inclusief te realiseren targets en omzetten. Je geeft vorm en inhoud aan de zichtbaarheid van KiesZon op de PV markt. Je genereert business cases op basis van bestaande en nieuwe modellen en bent verantwoordelijk voor het opstellen en opvolgen van offertes en het sluiten van contracten in de grootzakelijke markt.


Jij hebt als Accountmanager New Business het vizier op scherp staan voor deze markt en bent vooral bezig om samen met onze partners kansen voor solar projecten voor onze klanten te identificeren. Dankzij jouw sterke commerciële drive overtuig je onze klanten en stakeholders dit doe je vanuit jouw kennis en enthousiasme.


Het Team

Team Sales B2B is verantwoordelijk voor het genereren van new business bij onze grootzakelijke klanten en prospects en draagt daarmee direct bij aan het behalen van onze commerciële doelstellingen.

Als Accountmanager New Business ben jij verantwoordelijk voor het generen van leads, het initiëren van nieuwe project cases, het sluiten van nieuwe contracten in de grootzakelijke markt en het beheren van onze relaties.


Functievereisten

Jouw profiel

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring in complexe en langdurige salestrajecten in een B2B omgeving. Je snapt de processen die bij de ontwikkeling en het sluiten van deals spelen en je doet dit vanuit een professionele en adviserende rol. Je hebt kennis van projectmanagement- en salesmethodieken. Je bent bij voorkeur beschikbaar voor 40 uur per week. Ervaring met sales en accountmanagement in de solar en supply chain is een pré.

Verder ben je:

 • Commercieel en ondernemend: je identificeert kansen en initieert projecten. Je bouwt succesvolle en langdurige relaties op met klanten.
 • Klantgericht en flexibel: je kan snel schakelen en tegelijk de kwaliteit van je werk hoog houden.
 • Besluitvaardig: je grijpt vlot in wanneer situaties hierom vragen.
 • Een echte teamplayer: je werkt graag samen aan een goed resultaat met je team.
 • Resultaatgericht: je bent praktisch, initiatiefrijk, zelfverzekerd en denkt in mogelijkheden.

Wat bieden we jou?
KiesZon kenmerkt zich door een informele werksfeer, relatief jonge collega’s en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. In de rol van Accountmanager bieden wij de volgende voorwaarden:

 • Marktconform salaris;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Keuzebudget van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. een 40-urige werkweek;
 • Pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • Lease auto, telefoon en laptop;
 • Kansen om te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Werkzaam zijn in het hart van de energietransitie;
 • Ruim 140 enthousiaste collega’s.


Ben jij de juiste kandidaat?
Bij KiesZon heb je de mogelijkheid om écht een verschil te maken bij het versnellen van de transitie naar een duurzame(re) samenleving. Wanneer we tegelijkertijd kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling met ruimte voor eigen inbreng en vooral ook werkplezier, dan komen we met z’n allen verder. Heb jij wat er nodig is om ons team aan te vullen? Wil jij echt met ons meegroeien? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met onze recruiter Bernadine Dirks via mail (bernadine.dirks@kieszon.nl) of mobiel (06 124 311 45)


Aan de recruiters en detacheerders: We pakken deze vacature zelf op of zetten deze uit bij onze bestaande partners. Mochten we assistentie nodig hebben dan weten we jullie te vinden.