Senior Commercieel Projectleider

Functieomschrijving

Ben jij commercieel én in staat maatwerkoplossingen voor de klant uit te werken? Wil jij werken voor een belangrijke speler in de solar sector? Ben jij een doorzetter en een echte teamspeler? Wij hebben een vacature voor een Commercieel Projectleider.

 

Wat ga jij doen?
Als Commercieel Projectleider werk je maatwerkoplossingen uit voor bestaande en nieuwe klanten. Door jouw technische kennis te delen met klanten ondersteun je hen in het maken van de juiste keuzes.

Wanneer de subsidie aanvraag voor de klant is goedgekeurd, ga je met het team aan de slag om voor de klant de beste oplossing te bedenken. Je vraagt bij de klant gegevens op, zoals bijvoorbeeld de bouwtekeningen, waarmee je samen met collega’s van onder andere engineering en inkoop aan de slag gaat. Je onderhoudt in het langdurige salestraject nauw contact met de klant. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van de maatwerk offerte naar de klant.

Zodra de klant akkoord is met je offerte, verzorg je de overdracht naar je collega’s van operations en draag je zorg voor de (administratieve) verwerking van de gemaakte afspraken. Natuurlijk blijf je ook tijdens de uitvoer van het project de contactpersoon voor de klant.

Daarnaast denk je mee over het verbeteren en structureren van processen en werkzaamheden in de breedste zin van het woord die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van KiesZon.

 

Jouw Team
Team Sales B2B is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van groot- en kleinzakelijke solarprojecten en draagt daarmee direct bij aan het behalen van onze commerciële doelstellingen.

Als Commercieel Projectleider geef je inhoud aan de zakelijke projecten en ondersteun je klanten in het maken van de juiste keuzes. Je werkt nauw samen met je collega’s van onder andere engineering, operations en service.

Functievereisten

Jouw profiel

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in een technisch commerciële rol en maakt de deals vanuit een professionele en adviserende rol. Je hebt zowel kennis van projectmanagement- als van salesmethodieken. Je hebt ruime ervaring met cashflow berekeningen en Excel. Ervaring met subsidieaanvragen en in de solar branche is een pré.

Verder ben je:

 • Commercieel en ondernemend: je bouwt een succesvolle en langdurige relatie op met klanten
 • Klantgericht en flexibel: je kan snel schakelen en tegelijk de kwaliteit van je werk hoog houden
 • Besluitvaardig: je grijpt vlot in wanneer de situatie hierom vraagt
 • Een echte teamplayer: je werkt graag samen aan een goed resultaat met je team
 • Resultaatgericht: je bent praktisch, initiatiefrijk, zelfverzekerd en denkt in mogelijkheden

 

Wat bieden we jou?

KiesZon kenmerkt zich door een informele werksfeer, relatief jonge collega’s en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. In de rol van commercieel projectleider bieden wij de volgende voorwaarden:

 • Marktconform salaris;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Keuzebudget van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. een 40-urige werkweek;
 • Pensioenregeling bij Zwitserleven;
 • Lease auto, telefoon en laptop;
 • Kansen om te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Werkzaam zijn in het hart van de energietransitie;
 • Ruim 140 enthousiaste collega’s.

 

Ben jij de juiste kandidaat?

Bij KiesZon heb je de mogelijkheid om écht een verschil te maken bij het versnellen van de transitie naar een duurzame(re) samenleving. Als we tegelijkertijd kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling met ruimte voor eigen inbreng en vooral ook werkplezier dan komen we met z’n allen verder. Heb jij wat er nodig is om ons team aan te vullen? Wil jij met ons meegroeien? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met onze recruiter Bernadine Dirks via mail (bernadine.dirks@kieszon.nl) of Whatsapp (06 124 311 45)


Aan de recruiters en detacheerders: We pakken deze vacature zelf op of zetten deze uit bij onze bestaande partners. Mochten we assistentie nodig hebben dan weten we jullie te vinden.