Skip to content

Senior Adviseur Integrale Energieoplossingen

HybrideRosmalen, Noord-Brabant, Nederland€ 4.000 - € 6.663 per maandB2B Sales

Functieomschrijving

Vanuit ons HQ in Rosmalen of bij onze collega’s in Nijmegen en Rotterdam breng jij de verduurzamingsbehoeften van grootzakelijk Nederland in kaart en adviseer jij over de te nemen stappen. Daarin laat jij een analytische en kritische kant zien als het gaat om het toetsen van haalbaarheid en het identificeren van knelpunten.

Hier krijg jij positieve energie van

 • (Potentiële) Klanten adviseren over de oplossingsrichtingen om hun verduurzamingsplannen te realiseren. Hierin toets je de haalbaarheid, identificeer je knelpunten en draag je de juiste oplossingsrichtingen aan
 • Proactief potentiële klanten te benaderen om onze klantenportfolio uit te breiden
 • Impactanalyses maken op basis van de aangedragen oplossingen middels een gedegen business-case


Dit ga je doen als Senior Adviseur Integrale Energieoplossingen

Als verlengstuk tussen de klant en KiesZon ga jij met nieuwe key accounts de basis leggen voor een toekomstbestendige manier van ondernemen. Vanuit deze rol streef je er samen met de klant naar om bedrijfscontinuïteit te borgen vanuit een verduurzamingsperspectief.


Waar menig professional uitdagingen ziet binnen het huidige energielandschap, zie jij juist kansen voor een betere toekomst. Samen met de klant bepaal jij de route en stel jij namens KiesZon adviezen op. Deze adviezen sluiten naadloos aan op de behoeften van de klant en jij weet deze als volwaardig gesprekspartner goed over te brengen op de DMU en/of Directie.

Jij bent dus leidend tot aan de realisatiefase van het project.


Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Navigeren langs de huidige uitdagingen in het energielandschap zoals; netcongestie, terug leveringsbeperkingen.
 • Een conceptuele mindset toepassen t.b.v. de juiste oplossingsrichting voor de klant
 • De juiste oplossing(en) vertalen naar een complete businesscase (presentatie). Kennis van alle relevante financiële en juridische aspecten is een pre.

Samen impact maken

Samen met het B2B Sales- en BIS team werk jij aan de volgende stap in de in de solar revolutie. Als vormgever van de Solar revolutie in Nederland vervult KiesZon een belangrijke rol. KiesZon maakt grootzakelijk Nederland stap voor stap toekomstbestendiger door voorloper te zijn met innovatieve oplossingen gericht op de energie- en datatransitie.

Jouw team bestaat uit een mooie mix van professionals met ieder een eigen expertisegebied. Er wordt gebruik gemaakt van hybride werken maar we zijn altijd minimaal één dag per week met elkaar op kantoor om de week door te nemen. Hierdoor houden we gevoel bij elkaar en komt ondersteuning nooit te laat.


Bij KiesZon zijn we wie we zijn. We willen dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt, niet ondanks, maar dankzij onze verschillen. Juist omdat we allemaal anders zijn, komen we tot de beste oplossingen. Hier doet het ertoe wie je bent. Jouw gender, geloof, overtuigingen, kledingstijl, leeftijd en thuissituatie maken jou wie je bent. We streven naar een inclusieve cultuur waarin diversiteit en gelijkwaardigheid net zo vanzelfsprekend is als duurzaamheid. We vinden elkaar in ons gemeenschappelijke doel: de energietransitie van en voor iedereen maken. Door samen iedere dag weer te gaan voor groene keuzes, maken we de wereld van morgen beter.


Hiermee laten we jouw energie branden

 • Salaris tussen € 4.000,- en € 6.663,-, afhankelijk van je kennis en ervaring. Exclusief 8% vakantietoeslag.
 • Een bonusregeling van maximaal twee bruto maandsalarissen per jaar.
 • Een contract voor bepaalde tijd om elkaar eerst goed te leren kennen. Als we goed bij elkaar passen, zetten we dit graag om in een langdurige samenwerking. In de vorm van een vast contract.
 • Een individueel keuzebudget van 8,33% van je bruto jaarsalaris waarmee je zelf keuzes kunt maken in arbeidsvoorwaarden. Zo kun je dit bedrag laten uitbetalen of bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen. Je kunt (een deel van) het bedrag ook schenken aan een goed doel via onze samenwerking met The Social Handshake.
 • Een aantrekkelijke fietsenregeling, zodat jij op een duurzame manier naar je werk kunt.
 • Een leaseautoregeling of dienstauto, zodat jij je vrij kunt bewegen naar al je klantafspraken.
 • Een uitgebreide pensioenverzekering via Zwitserleven, waarvoor jij als werknemer maar een kleine bijdrage levert, en een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse.
 • Personeelskorting op de levering van groene stroom en bosgecompenseerd gas van Greenchoice.
 • Volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, onder meer door trainingen via onze Greenhouse Academy.
 • Een hybride werkcultuur. Om het thuiswerken zo prettig mogelijk te maken, krijg je een telefoon, laptop, monitor, toetsenbord, muis, privacyscherm en eventueel een dockingstation in bruikleen..
 • Aandacht voor jouw gezondheid. Zo is er een paar keer per week vers fruit van lokale telers, staat er zowel een tafeltennistafel als tafelvoetbal en bieden we faciliteiten om jouw energiebalans op peil te houden.
 • Allerlei sportieve, creatieve en toffe activiteiten zoals familiedag, fietstochten en proeverijen.

En heb jij iets nodig om het werk voor jou mogelijk te maken? Laat het ons weten. We denken graag met je mee. Ook is het mogelijk om je werkplek naar jouw situatie aan te passen en kunnen we je voorzien in specifieke software.

Vereisten

Jij bent onze positieve energie
Jij bent een analytische en oplossingsgerichte professional met een ontwerpend vermogen en een conceptuele mindset. Daarnaast ben je een ondernemende collega die de klant centraal stelt en goed samenwerkt in een team. Tot slot ben je communicatief sterk en weet je andere/interne stakeholders te inspireren/overtuigen met jouw ideeën en adviezen, zowel in het Nederlands als in het Engels.


Daarnaast heb je:

 • Een academische achtergrond (afgeronde HBO en/of WO)
 • Minimaal 3 jaar ervaring als (Senior) Accountmanager op DMU- en/of Directieniveau
 • De juiste commerciële instelling om potentiële klanten proactief te benaderen


Solliciteer en kies voor zon!
Enthousiast over deze baan? Reageer uiterlijk 31 oktober 2023 via de sollicitatiebutton. Als we een match zien, maken we graag zo snel mogelijk kennis. We wachten dus niet op de uiterlijke reactiedatum met het uitnodigen van kandidaten. Heb je nog vragen over de functie of de sollicitatie- en selectieprocedure? App of bel dan met Roger Holterman, Manager Sales & Marketing, via 06 – 24 55 28 90.

Directe acquisitie wordt niet gewaardeerd. We hebben een interne en externe recruiter on the job, wat maakt dat we niet opzoek zijn naar nieuwe recruitment partners. Roger staat absoluut klaar voor jou als sollicitant, maar als accountmanager of recruiter hoef je geen reactie te verwachten.


Zo ziet het sollicitatieproces eruit

 • Reageer via de sollicitatiebutton. En vul je sollicitatie aan met CV en (korte) motivatie.
 • Je ontvangt binnen 10 dagen een reactie.
 • Zien we een match? Dan maken we eerst telefonisch kennis met je.
 • Vervolgens zijn er twee gesprekken. Eerst ga je in gesprek met Roger Holtermanen Yvonne de Rooij, Manager Sales & Marketing en HR adviseur. In het tweede gesprek spreek je Fabio Pisano en Marianne Postmus, Manager Commerce en Manager BIS.
 • Krijgen we energie van elkaar? Dan verwelkomen we je graag in ons zonnige hart.

of