KiesZon - Zonnestroom Engineer
Overslaan naar content

Zonnestroom Engineer

Hybride
 • Rosmalen, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.300 - € 5.043 per maandB2B Engineering

Functieomschrijving

Werken aan zonnestroomsystemen en energievraagstukken van morgen: daar kunnen we jouw kennis en energie goed bij gebruiken. Als Zonnestroom Engineer laat je jouw vakmanschap en die van het team verder groeien. Daar kunnen we jouw kennis en positieve energie goed voor gebruiken. Een droombaan met als basis Rosmalen.


Hier krijg jij positieve energie van

 • Een centrale rol op de voorgrond spelen in het ontwerpen, adviseren en bouwen van slimme aangestuurde energiesystemen met daarin centraal geplaatst zonnestroom-installaties met of zonder batterij of laadinfrastructuur.
 • Een functie met de vrijheid en verantwoordelijkheid om nieuwe oplossingen te ontwerpen voor de zonnestroomsystemen van morgen.
 • Naast werken in projectwerkgroepen ben je ook tijdens de bouw op locatie actief. Je zorgt ervoor dat het project gebouwd wordt zoals jij het wilt.


Dit ga je doen als Zonnestroom Engineer

Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen van zonnestroomsystemen voor zakelijke klanten van KiesZon & Greenchoice. Als Zonnestroom Engineer ben je betrokken van concept tot realisatie. Daarnaast ben je ede verantwoordelijk voor het complete ontwerp. Om tot de beste systemen te komen, stem je veel af met constructeurs en leveranciers. Waar je ook een nauwe samenwerking hebt met de collega’s uit het projectteam, onze klanten en netbeheerders.


​Naast je rol als Zonnestroom Engineer, ben je een zeer belangrijke sparringpartner voor je collega’s. Je durft naar voren te stappen en je kennis te delen. Jij bent van nature leergierig en leer je continu bij, dus goed om die kennis te delen. Je bent een echte specialist binnen de energietransitie.


Jouw uitdagingen:

 • Het engineeren van pv- en batterijsystemen en laadinfrastructuur en combinaties hiervan.
 • Kennisbank voor technische vraagstukken binnen de organisatie en projectteams.


Samen impact maken

Het team bestaat uit zes enthousiaste collega’s. Van jong tot zeer ervaren, allemaal echte professionals en goed technisch onderlegd. Vanuit de leidinggevende krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Hij gelooft in autonomie. Verder kun je de KiesZon collega’s beschrijven als klantgerichte denkers en doeners. We gaan en staan voor daadkracht, vakmanschap en partnership.


Bij KiesZon zijn we wie we zijn. We willen dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt, niet ondanks, maar dankzij onze verschillen. Juist omdat we allemaal anders zijn, komen we tot de beste oplossingen. Hier doet het ertoe wie je bent. Jouw gender, geloof, overtuigingen, kledingstijl, leeftijd en thuissituatie maken jou wie je bent. We streven naar een inclusieve cultuur waarin diversiteit en gelijkwaardigheid net zo vanzelfsprekend is als duurzaamheid. We vinden elkaar in ons gemeenschappelijke doel: de energietransitie van en voor iedereen maken. Door samen iedere dag weer te gaan voor groene keuzes, maken we de wereld van morgen beter.


Dit vindt Bart Schoenmakers, Zonnestroom Engineer het leukste aan zijn baan:

“ Mijn ontwerpen in de realiteit uitgevoerd zien worden. Door je tekening te pakken en te zien van ‘Oh wacht hier, zo heb ik het bedacht.’ En dat je dan op locatie bent en je ziet dan dat jouw tekening gerealiseerd wordt. Dit is echt het punt waar ik dan positieve energie krijg van … ‘Yes, we hebben het weer gedaan!’ ”


Hiermee laten we jouw energie branden

 • Een bruto maandsalaris van € 4.300,- tot € 5043,-, op basis van een 40-urige werkweek en 8% vakantietoeslag.
 • Een individueel keuzebudget van 8,33% van je brutojaarsalaris waarmee je zelf keuzes kunt maken in arbeidsvoorwaarden. Zo kun je dit bedrag laten uitbetalen of bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen. Je kunt (een deel van) het bedrag ook schenken aan een goed doel via onze samenwerking met The Social Handshake.
 • Een bonusregeling van maximaal twee brutomaandsalarissen per jaar.
 • Een contract voor bepaalde tijd om elkaar eerst goed te leren kennen. Als we goed bij elkaar passen, zetten we dit graag om in een duurzame samenwerking. In de vorm van een vast contract.
 • Een aantrekkelijke fietsenregeling, zodat jij op een duurzame manier naar je werk kunt.
 • Een reiskosten- of kilometervergoeding om je reiskosten te dekken.
 • Een duurzame pensioenverzekering via Zwitserleven, waarvoor jij als werknemer maar een kleine bijdrage levert, en een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse.
 • Personeelskorting op de levering van groene stroom en bosgecompenseerd gas van Greenchoice.
 • Volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, onder meer door trainingen via onze Greenhouse Academy.
 • Een hybride werkcultuur. Om het thuiswerken zo prettig mogelijk te maken, krijg je een telefoon, laptop, monitor, toetsenbord, muis, privacyscherm en eventueel een dockingstation in bruikleen..
 • Aandacht voor jouw gezondheid. Zo is er een paar keer per week vers fruit van duurzame telers, staat er zowel een tafeltennistafel als tafelvoetbal en bieden we faciliteiten om jouw energiebalans op peil te houden.
 • Allerlei sportieve, creatieve en toffe activiteiten zoals familiedag, fietstochten en proeverijen.

En heb jij iets nodig om het werk voor jou mogelijk te maken? Laat het ons weten. We denken graag met je mee. Ook is het mogelijk om je werkplek naar jouw situatie aan te passen en kunnen we je voorzien in specifieke software.


Jij bent onze positieve energie

Je passie voor je vakgebied maakt dat je kwaliteit hoog in het vaandel hebt en graag op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen. Je bent iemand die zoekt binnen en buiten de gebaande paden om resultaat te bereiken. En met dank aan jouw communicatieve vaardigheden schakel je makkelijk met de mensen om je heen.


Daarnaast heb je:

 • Een goede elektrotechnische basis;
 • Affiniteit en interesse in de communicatie, aansturing en dynamische afregeling van omvormers;
 • Kennis van PVsyst of PV*SOL en in staat om hierin opbrengstimulaties te maken en deze toe te lichten aan collega’s ter interpretatie.


Solliciteer en kies voor zon!
Enthousiast over deze baan? Reageer uiterlijk 30 april 2024 via de sollicitatiebutton. Als we een match zien, maken we graag zo snel mogelijk kennis. We wachten dus niet op de uiterlijke reactiedatum met het uitnodigen van kandidaten. Heb je nog vragen over de functie of de sollicitatie- en selectieprocedure? App of bel dan met Carlo van Doorn, Recruiter LEF Green, 06-37604984.


Zo ziet het sollicitatieproces eruit

 • Reageer via de sollicitatiebutton. En vul je sollicitatie aan met CV en (korte) motivatie.
 • Je ontvangt binnen 10 dagen een reactie.
 • Zien we een match? Dan maken we eerst telefonisch of via Teams kennis met je.
 • Vervolgens zijn er twee gesprekken. Eerst ga je in gesprek Martijn Treffers, Manager Engineering en Yvonne de Brouwer, HR adviseur. In het tweede gesprek spreek je Directe collega’s met ervaring in (onderdelen van) de functie.
 • Tussen het digitale of telefonische gesprek met de recruiter en het 1e gesprek bij KiesZon wordt een assessment afgenomen.
 • Krijgen we energie van elkaar? Dan verwelkomen we je graag in ons zonnige hart.

of